Borrelboot in Zeewolde. Klaar voor een mooie rondvaart naar het nieuwe Tulpeiland voor de gemeente zelf.

Vaartocht voor de gemeente Zeewolde naar het splinternieuwe Tulpeiland

Begin oktober werden wij benaderd door de gemeente Zeewolde zelf of wij een vaartocht konden faciliteren naar het nieuwe Tulpeiland in het Wolderwijd. Het Tulpeiland wordt eind oktober opgeleverd en met 25 personen van de gemeente wilde men via een tocht over water alvast kennismaken met dit mooie eiland. Het weer zat mee en om 13.15 uur precies legden we met de Borrelboot aan in de passantenhaven recht achter het gemeentehuis. Met een strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje kwamen even later alle gasten aan boord. Na een korte briefing gingen de trossen los en koersten we rustig de haven uit. Er was een gids van de gemeente aan boord die overal leuke en interessante dingen wist te vertellen en voordat we het wisten kwam het Tulpeiland al in zicht.

Leuk! De laatste keer dat ik hier gevaren had was de steel van de tulp nog niet voltooid en nu lag de tulp er al in volle glorie bij in het water. We zijn helemaal langs de steel van de bloem naar de kelk gevaren. De kelk zelf is een mooi vormgegeven haventje met aanlegmogelijkheden voor de recreatie vaart. In een later stadium zal dit haventje plaats bieden aan maar liefst 60 ligplaatsen!

Er viel veel te vertellen over de aanleg en realisatie van dit eiland en langzaam aan maakten we het rondje door het haventje af om vervolgens langs de 200 meter lange dam richting de dijk te varen. Genietend van het schitterende weer begonnen we aan de terugtocht richting Zeewolde om ruim 1,5 uur na vertrek weer aan te meren bij het gemeentehuis.
Wat een prachtige vaartocht!
Henk hartelijk dank voor de boeiende uitleg over het tot stand komen van het Tulpeiland.

 [gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”true” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”random” animation_effect=”bounce” album_title=”true” album_id=”5″]