Haventest bij Strandeiland Harderwijk

Instappen voor de haventest bij het Strandeiland van Harderwijk.

In samenwerking met de Boterlap Beachclub hebben we regelmatig een bedrijfsuitje waarbij we vertrekken voor een rondvaart op onze grote luxe sloep. Nu hadden we echter een aanvraag voor ruim 50 personen! Tot dat moment waren we met maximaal 30 personen daar geweest maar met 20 personen meer aan boord ligt de boot natuurlijk ook een stuk dieper! Onze diepgang varieert een beetje tussen de 80 en 95 cm. Dit afhankelijk van het aantal gasten en lading aan boord. Om zeker te weten dat we deze aanvraag correct konden afhandelen  moesten we dus een test doen met zoveel mogelijk mensen aan boord om te kijken of we dan niet vast zouden lopen.

een lekker hapje verzorgt door de Boterlap Beachclub.

Samen met de Boterlap hebben we een prijsvraag via facebook uitgeschreven en de winnaars daarvan hebben we uitgenodigd voor een gratis vaartochtje. De Boterlap Beachclub sponsorde alle drankjes en een lekker hapje aan boord en wij zorgden natuurlijk voor de boot. Het was een mooie dag en nadat we alle mensen hadden ontvangen in de Beachclub volgde er een korte briefing waarna we naar de Boot toeliepen. Deze lag al te wachten in het vluchthaventje bij de strand opgang. Nadat iedereen een plekje had gevonden zijn we uitgevaren. Eerst langs de steiger, vervolgens langs de pier en aan het einde van de pier lag het kritieke stuk. Daar ligt namelijk een kleine zanddrempel waar het vaargeultje ophoud! Heel zachtjes gingen we hierop af en jawel hoor….we zaten meteen harstikke vast!

Gelukkig was dit makkelijk op te lossen door meer mensen voor in de boot te laten staan waardoor de achterkant ietsje omhoog kwam en zo konden we alsnog met 55 personen aan boord gewoon over het ondiepe stuk varen! Vervolgens hebben we een leuk rondje gevaren met wat haventjes en eilandjes, de muziek stond lekker aan afgewisseld door enkele voordrachten van zang/popkoor Swinging Squabble uit Harderwijk.

Het was een leuke middag met veel gezellige mensen en het beste van alles is dat we nu 100% zeker weten dat we ook met 50-60 personen aan boord gewoon aan kunnen leggen bij het Strandeiland van Harderwijk!

Bekijk hieronder de foto’s van dit leuke uitje in Harderwijk: