Van oude reddingssloep tot “Borrelboot Harderwijk”

Begin december ging de verbouwing van onze grote reddingssloep van start. Nadat we eerst wat ijs weg hadden moeten krabben van de vloer ivm onze veiligheid, hebben we de motor voor het laatst gestart en kon de reis eginnen. Onder het vertrouwde monotone gebrom van de trouwe motor voeren we de jachthaven van Strand Horst uit om vervolgens rechtsaf de vaargeul te volgen richting Harderwijk. Een uurtje later legden we aan bij Jachtwerf Roelofsen waar de boot vervolgens uit het water werd gehaald.

Na bijna 2 uur afspuiten was het onderwaterschip redelijk schoon en was de boot klaar voor transport. De volgende dag werd de sloep op een dieplader gezet waarna de spannende reis over de weg naar de werkplaats aanving. Aan het einde van de dag stond de boot waar hij wezen moest.

De Megasloep klaar voor transport met  transportbegeleiding. De megasloep wordt op de kar gehesen.

 

 

 

 

 

Megasloep op transport voor renovatie.

Op de foto hierboven zie je pas hoe belachelijk groot deze sloep is….!

De volgende dag zijn we een hele dag bezig geweest om de boot schoon te maken en de oude motor te verwijderen. De dag erna zijn we pas écht begonnen. Diverse delen werden verwijderd en al snel zagen we de ware staat van de sloep zoals deze op dat moment was. Dit was volgens verwachting en we wisten nu dus zeker dat we aardig wat werk zouden hebben de komende maanden. De deadline voor oplevering van de compleet verbouwde en gerenoveerde sloep staat op de laatste week van maart. Dat is een uitdaging zeg maar gerust!

De weken daarna ging het snel! In razend tempo werd er gewerkt om nog vóór de kerst het hele potdeksel erop te hebben zitten én om de opbouw van de kajuit voor op de sloep te hebben staan. Die 1e deadline hebben we grandioos gehaald dankzij een topteam aan bouwers. Mannen, super zoals jullie dit hebben aangepakt!!!

opbouw van de kajuit voor op de sloep.