De toegangsdeur naar de kajuit is geplaatst!De Borrelboot nadert langzaam maar zeker het eindpunt van de renovatie. Dit is een heel project waar we al ruim 3 maanden bijna fulltime mee bezig zijn. Zoals jullie hebben kunnen lezen in de eerste blogpost was het gelukt om vóór de kerst het potdeksel en de opbouw van de kajuit te plaatsen. Nu moest de oude motorkist verwijderd worden, de oude brandstoftanks, en de hele aandrijflijn, roerkoning, straalbuis en nog veeeeel meer!

Volgende stap was om op hoofdlijnen enkele keuzes te maken en ons daar dan ook aan te houden. We hebben de lijn van de sloep als uitgangspunt genomen. Het eindpunt wat we voor ogen hebben is een luxe borrelboot in de vorm van een open sloep mét kajuit, ruim toilet, grote koelkast en uiteraard een goede geluidsinstallatie. Deze sloep is van origine een Harding reddingssloep die als zodanig geschikt was voor 130 personen (!). Ja je leest het goed…130! Dat betekend dat deze sloep aardig groot is en daar maken we dan ook dankbaar gebruik van. Als borrelboot bied de sloep dadelijk plaats aan maar liefst 60 personen en dan heb je nóg plaats genoeg over voor enkele sta-tafels, een BBQ en plenty loopruimte als je even met iemand anders wilt kletsen. Je zit bij ons dus niet strak tegenover je collega’s met de knieën tegen die van de persoon tegenover je.

Nog een paar dagen om alles strak te krijgen en dan gaan we lamineren en meteen daarna moet alles geschilderd worden. Daarna afmonteren en als alles goed gaat ligt ie 31 maart weer in het water!

Enkele foto’s van de sloep in de oude staat:

[nggallery id=1]

en hieronder enkele foto’s van de verbouwing, let vooral even op de buitenste rand van de sloep t.o.v de foto’s hierboven:

[nggallery id=2]