• Sinterklaas intocht harderwijk 2017 vanaf de Borrelboot.

Sinterklaas intocht Harderwijk 2017

Sinterklaas intocht Harderwijk op 18 november 2017. We hebben met alle gasten afgesproken om bij het strandeiland voor de Walhalla aan boord te komen. Vorig jaar hadden we gemerkt dat de mensen van alleen van koffie en thee niet warm bleven dus dit jaar hadden we ons best gedaan om een poffertjeskraam aan boord te krijgen. En dat was gelukt!

Volle bak en ready 2 go!Tussen 10.15 uur en 10.30 konden de gasten aan boord komen en om 10.30 waren we “ready to go”. Eerst hebben we alle kinderen en papa’s en mama’s bij elkaar geroepen voor een korte briefing over wat er zou gaan gebeuren én om te zorgen dat alles ook veilig zou verlopen. Stel je 25-30 kinderen voor die allemaal lopen te stuiteren omdat vandaag dé dag is en zodra ze sinterklaas zien vergeten ze alles om zich heen…. Dat hadden we goed dicht getimmerd met een veiligheidsinstructie voor zowel de kids als de ouders en daarna gingen de trossen los.

5 seconden daarna begon het meteen flink te regenen. Alle net opgehangen vlaggetjes ten spijt werd in allerijl het dak uitgeklapt en 2 minuten later stond iedereen lekker droog. De eerste poffertjes werden al gebakken, een vrolijk sinterklaasdeuntje kwam uit de speakers en weldra voeren we voorbij jachthaven de Knar richting het aquaduct om de sint te verwelkomen. Terwijl de meeste ouders nog lekker aan de koffie zaten genoten de kinderen met volle teugen van de vers gebakken poffertjes. Onderweg kwamen we ook rondvaartboot het Achie, de salonboot van Veluvia en enkele anderen boten tegen. Samen voeren we op naar het aquaduct om een paar honderd meter verder een plekje te zoeken om de stoomboot op te wachten.

Ineens zag onze kapitein een pakje achter de boot drijven en gelukkig konden we dat snel binnenboord halen. Daar stond heel groot op “voor de kinderen op de Borrelboot”…… nouja… hoe ze dat nu wisten weten wij ook niet maar even later hadden alle kinderen dus ook nog een lekker cadeautje van de sint in hun handjes. De sfeer zat er ondertussen lekker in. Ook bij de papa’s en mama’s zagen we steeds meer witte poedersuiker op de mondhoeken verschijnen. Iedereen had ondertussen diverse porties poffertjes op en ineens zagen we in de verte een grote stoomwolk en hoorden we een hele harde stoomfluit…..!

Het leek wel of de boot ontplofte, zo hard begonnen de kinderen ineens te gillen en te roepen hahahaha dat was fantastisch! En jawel hoor, daar kwam de stoomboot al aan. Begeleid door twee mooie Harderwijker botters kwam de stoomboot langs varen en de sinterklaas intocht was officieel begonnen! De kinderen riepen de longen uit hun lijf en zwaaiden zoveel ze konden. Daarna zijn we in de optocht aangesloten en zijn we met alle boten in colonne naar de haven bij het gemeentehuis gevaren. Nadat de stoomboot was afgemeerd mochten de andere boten ook de haven in en konden we met zijn allen genieten van het hele spektakel. Als grote toegift kwam de pietenband ook nog een nummertje spelen bij alle boten die in de haven lagen.

Nadat de sint en de pieten met de burgemeester richting de binnenstad vertrokken, zijn wij ook weer terug gevaren naar het strandeiland. Daarmee kwam er een einde aan deze mooie sinterklaas intocht in Harderwijk.