Na maanden van voorbereiding en eindeloos schuren was het dan eindelijk zover, we gingen lamineren.
Voor de kerst waren de opbouw en het potdeksel (bovenste rand rondom de boot) al gerealiseerd. De laatste weken hadden we dit allemaal afgewerkt en ook de stuurstand en de motorkist waren er klaar voor. Met 4 man sterk zijn we 4 dagen druk geweest om alles te lamineren en daarna nog 2 dagen voor wat kleine dingetjes en reparaties. Het plan was om als alles goed uitgehard was gewoon de peelply eraf te trekken en om dan meteen te kunnen gaan schilderen. Helaas zaten er toch nog wat luchtbelletjes in de diverse rondingen waardoor we ruim 5 dagen vertraging tov het plan opliepen. Nadat dit alles ook weer geschuurd en geplamuurd was kon het de dag erna voor de laatste keer strak gemaakt worden en toen was alles klaar voor het schilderen.

Zodra de eerste streken grondverf erop zaten begon het besef te komen dat we nu écht met de afwerking begonnen waren! Een heerlijk gevoel kan ik jullie wel vertellen na ruim 3,5 maand schuren 😉
We hebben de hele opbouw en potdeksel in een 2 componenten primer gezet. Toen we de volgende dag terug kwamen zagen we dat we helaas nog een 3e laag toe moesten voegen omdat er nog te veel poriën open waren. Dat betekende dus wéér schuren……aaaaaahhhhhhhh!
Deze week komt overal dus nog een 3e laag op en daarna kunnen we de uiteindelijk kleur erop gaan zetten.

Ook hebben we vorige week de betonnen vloer gestort in de kajuit. Meteen lekker wat ballast voorin. Dit was een hels karwei maar uiteindelijk zat het er erg netjes in! De volgende ochtend voorzichtig getest of het beton al voldoende uitgehard was om op te lopen en daarna konden we wat randjes en bultjes wegwerken die te veel in het oog zaten.

Deze week zijn we begonnen om het buitenschip in de grondverf te zetten en daar knapt het bootje behoorlijk van op!
Je ziet nu wat het gaat worden en dat is erg leuk! De uiteindelijke kleur wordt nog behoorlijk wat donkerder maar dit geeft toch al een aardig idee 🙂
Het afmonteren van de techniek gaat nu ook laatste fase in en het aanleggen van het handboek kan beginnen zodat we goed voorbereid zijn voor de keuring van de scheepvaart inspectie!

Nog precies twee weken en dat gaat ie op transport naar de haven…..!

[nggallery id=3]