Familiedag Harderwijk met sloep varen op het Wolderwijd en Veluwemeer.

Familiedag met sloep varen

Voor een familiedag hebben wij de hele groep opgehaald vanuit de haven van Zeewolde. De familie had zelf geregeld dat ze via een spelvorm in teams de coördinaten van de haven uit hadden moeten rekenen. Hierdoor zat er een leuk competitie element door heel de dag want later zouden deze teams ook bij ons nog enkele activiteiten gaan doen. Nadat de hele familie compleet was zijn we met de Borrelboot de haven van Zeewolde uitgevaren. Ondertussen waren alle deelnemers al bezig om via nieuwe coördinaten te bepalen waar we heen moesten. Dit bleek eiland De Zegge te zijn. Op dit eiland had de familie twee dagen van te voren al enkele “schatten” begraven die de teams via geocaching op moesten zoeken. Natuurlijk had ieder team verschillende coördinaten!

Na een half uurtje hadden alle teams de schatten gevonden en hebben we weer verzameld op de boot. Daarna hebben we weer koers gezet naar het volgende eilandje  “De Biezen”. Daar aangekomen hebben we afgemeerd aan de wal en binnen no-time hadden wij 3 spellen klaar gezet waarbij per spel steeds 2 teams streden om de best tijd. De teams moesten achtereenvolgens de volgende activiteiten doen:

  • Jenga-XL
  • Rupsband
  • Knopenspel

Nadat iedereen zich enthousiast met de verschillende opdrachten had bezig gehouden stond de BBQ al klaar en konden we gaan bakken en braden. Voor een naderende bui hebben we toch ook maar voor de zekerheid de tent even opgezet en dus stond iedereen lekker knus en vooral droog onder de tent toen de bui overtrok. Nog steeds genietend van de BBQ hebben we de trossen weer los gegooid en zijn we langzaam richting het Tulpeiland van Zeewolde gevaren. Dit is een mooi project wat nu vorm begint te krijgen en het is leuk om daar tijdens zo’n familiedag even langs te varen en er iets over te vertellen.

Aan al het goede komt een eind en zo ook aan deze gezellige familiedag. We gezellig kletsend de haven van Zeewolde weer binnengevaren en nadat iedereen weer veilig aan wal stond zijn ook wij weer teruggevaren naar onze eigen jachthaven waar we nog getrakteerd werden op een schitterende zonsondergang.

Wilt u zelf ook een familiedag organiseren?
Neemt u dan gerust contact met ons op.
We denken graag met u mee over de organisatie en de invulling van uw familiedag zodat we hier met zijn alleen een succes van kunnen maken!

Familie van der Veen, heel hartelijk dank voor jullie gezelligheid!